SK ProRunneriga liitus Jolanta Liepina

Jooksuhuvilistele on ilmselt juba silma jäänud, et viimasel ajal võib Eestimaal siin-seal võistlemas ning naiste arvestuses ka medaliheitluses kohata üht lätlannat. Nii see tõesti on, Läti päritolu kaunis särasilmne Jolanta Liepina elab nüüd Tartus, jookseb tõepoolest väga kiiresti ning liitus hiljuti ka klubi ProRunneriga 🙂 Jolanta soostus rõõmuga endast veidi kirjutama ning jagame seda ka nüüd teistega. Tõlke inglise keelest tegi Kadiliis.

JOLANTA ENDAST

Olen jooksnud juba pea 12 aastat, neist viimased 4-5 tõsisemal tasemel. Parimad tulemused pärinevad eelmisest hooajast – poolmaraton 01:21,07, 5000m – 17:15,0, 3000m – 10:16,5, maraton – 03:08,42.

Jolanta LiepinaEelmisel aastal sai minust Läti meister maratonijooksus. Lugu ei ole just parim – kuu enne maratoni sain tõsise jalavigastuse. Olgugi, et ma tugevalt treenida ei saanud, tahtsin siiski joosta. Niisiis kuu enne aasta olulisemat starti tegin ainult kergeid jooksutreeninguid. Sellest tingituna olen oma võiduga väga rahul, ent ajaga mitte. Peale maratoni tegin pea 5-kuulise jooksupausi, et vigastusest korralikult taastuda.

Eelmise aasa juunis, enne vigastust, saavutasin Ventspilsis Läti meistrivõistlustel poolmaratonis teise koha. Ma kaotasin ainult legendaarsele Läti jooksjale Jelena Prokopcukale. Jooksin välja ka oma seni parima resultaadi poolmaratonis – 1:21:22.

Parim tulemus 5000m  jooksus pärineb Läti Presidendi Auhinna võistlustelt Valmieras – 17:15,83. Veidi kehvema ajaga (17:27:07) võitsin augustis Läti meistrivõistlused 5000m jooksus ning 3000m sain teise koha.

Ülikooli päevil võistlesin rohkem staadionil. 800m isilik rekord on 2:16;06 ning 1500m 4:41,72.

Lätis väga palju täpselt 10km maantejookse ei korraldata, seega mu isiklik rekord sellelt distantsilt pärineb selle aasta Tartu Kevadjooksult – 38:02. Kuna sel võistlusel ma üldse vormis ei olnud, ei saa ka tulemusega rahul olla 🙂

Kasutan aktiivselt Instagrami rakendust, ning minu konto leiad siit  – www.instagram.com/runforsun – lisan sinna palju jooksmise ja toiduvalmistamisega seotud pilte 🙂

Käesoleva aasta tulemustest veel: Tartu Jooksumaratoni 6.koht, Tartu Kevadjooksu 6.koht, Vooremäe 1000+ 1.koht, Jooks ümber Pühajärve 2.koht, Narva Energiajooksul 7km distantsil 1.koht.

Olen aktiivne, armastan jooksmist, kokkamist, uute inimestega tutvumist : ) ning olen armunud Heade Mõtete Linna  – Tartusse 🙂

IN ENGLISH

I am running almost 12 years, more serious last 4-5 years. Best results achieved last season – halfmarathon 1:21,07, 5000m – 17:15,0, 3000m – 10:16,5, marathon – 3:08,42.

Last year became a Latvian champion in marathon. Story is not the best one – one month before the marathon I got bad foot injury. Couldnˇt train properly but still wanted to run. So last month before main start I was just running easy with no big efforts. So I was pretty satisfied with my victory, but not with my result. After marathon had pause from running almost 5 months because of trauma.Jolanta Liepina

Before that last year in June I became Latvian vice-champion in half marathon in Ventspils. Lost only for legendary Latvian runner Jelena Prokopcuka. Did that in new personal best in that time – 1:21,22.

5000m best time achieved in Latvian President Prize competition in Valmiera – 17:15,83. With a bit slower time in August became Latvian champion in 5000m distance – 17:27,07 and took 2nd place in 3000m.

In university I was running more in stadium – 800m 2:16,06, 1500m – 4:41,72.

There isnˇt very many exact 10km runs in Latvia, so my PB is from this yearˇs tartu Kevadjooks – 38:02. Wasnˇt in shape at all in that time, not proud with result 😀

My Instagram profile is www.instagram.com/runforsun where I put many running and food pictures:D

This year was 6th in Tartu Jooksumaraton, 6th in Tartu Kevadjooks, 1st in Vooremae 1000+, 2nd in Jooks umber Pühajarve, 1st in Narva Energia Jooks 7km distance.

I am active, like running, cooking and meeting new people 🙂 And I am in love with this City of good thoughts – Tartu 🙂

Jolanta Liepina