Margus Gering sai Eesti-Läti jooksul 4. koha

Margus Gering jooksmas. Foto: Juri Vsitšev

Margus Gering sai 15. aprillil Valgas Eesti-Läti jooksul 10 km distantsil parima seal osalenud ProRunnerina 4. koha ajaga 35.10.

Esimese ringi jooksis Margus õlg õla kõrval koos lätlase ja Marko Lundveriga. „Teisel ringil lasin lätlasel vedada. Distantsi teises pooles tekkis raskusi, aga hoidsin ära. Viimasel tõusul lasin meelega jala lõdvaks, seejärel tekkis eesolijatega 10-15m vahemaa. Egole mõjus see laastavalt ja nii olingi valmis lõpuni oma tempos sörkima,“ rääkis Margus.

Kuna konkurendid tempot juurde ei pannud, siis proovis ta eelviimases kurvis täiskäiku ning mäest all joostes tegi väga tugeva spurdi. Kumbki konkurentidest reageerida ei jõudnud, mis kokkuvõttes andiski Margusele 4. koha. „Taktikaliselt tark jooks, üllatusin isegi lõpplahenduse üle,“ märkis Margus.

Margus treenib eesmärgipäraselt ja on üldjoontes kõik, mis treener Rein Valdmaa plaani kirja pannud, ka täitnud. „Võrreldes eelmise aastaga olen mahtudega targemini ümber käinud ning rohkem kvaliteedile keskendunud,“ hindas Margus oma treeningplaani.

Margus ajastab oma vormi poolmaratoni ja 10 000 m Eesti meistrivõistlusteks. „Loodan oma senised rekordid üle joosta. Teravat jalga soovin näha ka ekideni Eesti meistrivõistlustel,“ sõnas Margus. Tema 10 km isiklik rekord on 34.55, mis joostud tänavu jaanuaris Vinni-Rakvere talvejooksul ja poolmaratoni isiklik rekord 1:18.20, mille jooksis mullu Narvas.

Augustis teeb Margus paarinädalase puhkuse, et hakata valmistuma maratoniks. Oktoobris on tal plaanis joosta Tbilisi ja Jerevani poolmaratonil ning novembris Istanbuli maratonil.

Olari Orm sai Eesti-Läti jooksul 8. koha vahetult enne parimaid naisi õdesid Leila ja Lily Luike ajaga 36.13.  “Trenni mõttes oli hea minek, et kahe Luigega sai koos joostud ja suhteliselt stabiilne jooks. Kahe 5 km vaheajad näitasid ka, et ühtlane tempo,” lausus Olari.  5 km pikkuse ringi ajad tal 18.04 ja 18.09.

Olari on 4-5 nädalat treeninud, sest töö ei võimaldanud varem ning võttis palju energiat. “Plaan on vaikselt vormi hooaeg ikka laduda, et keskmise tasemeni jõuda ja äkki sügisel võtan maratoni ette, aga samas ei julge midagi kindlat lubada,” arutles Olari.

Tubli tulemuse tegi Eesti -Läti jooksul ka Hannes Veide, kes sai üldarvestuses 17. koha ning M40 vanuseklassis 2. koha ajaga 38.27.

Eesti-Läti jooksu kõik tulemused