ProRunneri meeskond võitis ekideni Eesti meistrivõistlustel PRONKSMEDALI!

ProRunneri esinduvõistkond: Marek Võsu, Viljar Vallimäe, Margus Gering, Rauno Laumets, Rauno Reinart, Kristo Reinsalu

Spordiklubi ProRunner esindusvõistkond võitis 29. aprillil Tallinnas Lillepi pargis toimunud ekideni Eesti meistrivõistlustel pronksi. Tegemist on ProRunneri esimese medaliga tiitlivõistlustel.

Kolmas koht tuli tiimile ajaga 2:19.52. Meeskonnas jooksid Marek Võsu, Rauno Reinart, Viljar Vallimäe, Rauno Laumets, Margus Gering ja Kristo Reinsalu. Kaugele ei jäänud ka teine koht, sest hõbeda võitnud Treeningpartnerile kaotati 33 sekundiga, mida on maratonidistantsi (kuue vahetusega kokku joosti maraton) kohta päris vähe. Kokku osales seitse meeskonda.

Avavahetust jooksnud Marek Võsu andis vahetuse üle kolmandal kohal. “Väike ärevus oli sees. Esimesena alustada ei ole just kõige meeldivam, aga usun, et tegin oma jooksu ära ja ise olen rahul. Natuke jäi kripeldama esimene ring. Oleksin võinud selle kiiremini võtta, aga kokkuvõttes lõpp hea, kõik hea. Esimene Eesti meistrivõistluste medal ja loodan, et see ei jää viimaseks,” ütles Marek pärast võistlust.

Teist vahetust jooksis Rauno Reinart. “Esimesel ringil hakkas veidi külm, kuna mul oli seljas lühike jooksuvorm. Lumi ja tugev tuul polnud parim kooslus. Distantsi teine pool tuli juba parem. Suutsin tempot lõpuni hoida ja vahetuse kolmandana edasi anda,” märkis Rauno, kes andis oma vahetuse üle Viljar Vallimäele.

“Raske ilm. Lumi, rahe, vihm, +3 kraadi, aga minek väga hea. Poolel ringil puhus tuul vastu, teisel poolel tagant,” rääkis Rauno Laumets, kes jooksis meeskonnas neljandat vahetust, tõstes 10 km distantsil ProRunneri tiimi koguni teisele kohale.

ProRunneri juht ja  meeskonnas kolmandat vahetust jooksnud Viljar Vallimäe sõnul seati tänavuse ekideni jaoks kindel eesmärk medalile joosta, seda enam, et alaliit oli välja pannud uued ilusad medalid. “Kui Rauno tõstis meeskonna teisele kohale, tekitas see natuke elevust, et võibolla on ka teine koht võimalik, kuid selleks oleks pidanud eelmise etapi mehed kiiremini jooksma,” hindas Viljar.  Ent mulluselt neljandalt kohalt tänavu kolmandaks tõusmine on ProRunnerile siiski samm edasi.

Viimati võistles Viljar ise Eesti meistrivõistlustel 2013. aastal ja tegi seda 10 000 m distantsil. “Ma ei ole korralikult harjutada saanud. Selle trenni pealt, mida mina teen, ei olekski võimalik midagi rohkem loota,” tõdes Viljar. “Kõik meie mehed tegid hea jooksu,” kiitis ta klubikaaslasi.

ProRunneri meeskonna etappide ajad:

1- vahetus 5 km Marek Võsu 16.43
2- vahetus 10 km Rauno Reinart 32.44
3- vahetus 5 km Viljar Vallimäe 17.14
4- vahetus 10 km Rauno Laumets 32.05
5- vahetus 5 km Margus Gering 16.55
6- vahetus 7,195 km Kristo Reinsalu 24.14

Kõikide meeskondade tulemused