Elva Südaööjooks tõi ProRunnerile mitu poodiumikohta

Rauno Laumets Elva Südaööjooksul. Foto: Kayvo Kroon

16. juuni kesköösel anti Elvas esimest korda start heategevuslikule Elva Südaööjooksule, kus üldarvestuses jõudis poodiumile kolm ProRunneri liiget. Lisaks tuli klubile erinevates vanuseklassides neli 2. kohta.

Jooksu üldvõidu võttis Rauno Laumets, kes läbis 10 km pikkuse distantsi ajaga 31.50,3. Stardist minnes jooksis Rauno koos Dmitri Aristovi ja klubikaaslase Rauno Reinartiga. Mehed tõmbasid kohe korraliku tempo üles, kattes kilomeetreid 3.10-3.12-ga. Neljandal kilomeetril hakkas Rauno Reinart maha jääma, kuid Rauno Laumets koos Aristoviga jätkasid ees kahekesi kuni viimase sirgeni.

“Võtsin jalad kõhu alt välja ja panin oma endise keskmaajooksja kiiruse mängu, mis õnneks tõi ka võidu. Pärast Narva Energiajooksu poolmaratoni olin veidi ebakindel starti minnes, kuid joosta oli hea ja kerge. Võib loota, et suudan sama hooga ka järgmistel võistlustel jätkata,” ütles Rauno. Kuna start anti südaöösel, siis pärast jooksu ei saanud Rauno eriti sõba silmale, aga paar tundi hiljem õnnestus tal ikkagi magama jääda. “Mulle vähemalt tundub kesköine jooks sobivat,” arvas Rauno.

3. koht kuulus jällegi ProRunneri jooksjale – Rauno Reinartile, kes jõudis finišisse ajaga 32.48,4. Raunol tekkis mõte Elvas öösel joosta, sest varem ei ole tal sellist kogemust olnud. “Pärast tuli mul veel poolteist tundi tundi koju sõita. Kui kella kolmeks koju jõudsin, tuli kohe hea uni,” rääkis Rauno.

Naistest saavutas 3. koha Kristi Kuldkepp ajaga 43.47,9. Naiste põhiklassis kuulus talle 2. koht.  “Jooks oli raske, sest alustasin liiga kiiresti. Pimedas tundus parem joosta, sest polnud palavust, mida ma eriti ei talu,” sõnas Kristi. Ta pidas natuke harjumatuks pikalt stardi ootamist, sest tavaliselt sel ajal juba magab. “Pärast jooksu und kohe ei tulnud, sain alles kella kolmest magama.”

Üldarvestuses 12. kohal lõpetanud Kalle Lellep sai M40 vanuseklassis 2. koha, Guido Bergmannile kuulus M50+ vanuseklassis samuti 2. koht. Naistest 7. kohal finišeerinud Marika Koplimägi sai N40 vanuseklassis 2. koha. 

Klubiliikmete kohad Elva Südaööjooksul:

1. Rauno Laumets 31.50,3
3. Rauno Reinart 32.48,4
12. Kalle Lellep 39.49,6 M40 vanuseklassis 2. koht
32. (N 3.) Kristi Kuldkepp 43.47,9 N põhiklass 2. koht
33. Guido Bergmann 43.59,7 M50+ vanuseklassis 2. koht
43. Aigar Kärgenberg 46.00,1
47. (N 7.) Marika Koplimägi 46.54,6 N 40 vanuseklassis 2. koht

Elva Südaööjooksu kõik tulemused