Pärtel Piirimäe võitis Elva jooksusarja

Pärtel Piirimäe Elva jooksusarja autasustamisel poodiumi kõrgeimal astmel.

16. septembril toimus Elva jooksusarja viimase osavõistlusena Elva Järvedejooks, mille 7,3 km pikkusel distantsil saadud 5. kohaga kindlustas spordiklubi ProRunner liige Pärtel Piirimäe kolmest jooksust koosneva sarja kokkuvõttes 1. koha.

Elva jooksusarjas läks arvesse kolm osavõistlust – Vapramäe jooks, Elva Mäejooks ja Elva Järvedejooks. “Sarja võit kukkus mulle sülle mõneti ootamatult, sest enne viimast etappi kaotasin liidrile Priit Simsonile 40 sekundiga, olles talle kahel esimesel, künklikumal etapil üsna veenvalt alla jäänud,” ütles Pärtel. Tal tekkis üldvõidu võimalus tänu sellele, et nii endisel laskesuusatajal ja praegusel Eesti laskesuusakoondise treeneril Indrek Tobrelutsul kui ka Andreas Kraasil jäi üks etapp vahele.

Ebamäärase enesetunde tõttu (enne starti soojendusjooksule minnes näitas pulss üle 150) startis Pärtel Elva Järvedejooksul hästi rahulikult, läbides esimese kilomeetri 3.50-ga, asudes 9. kohal. “Võtsin eesmärgiks silmsidet Priit Simsoniga mitte kaotada. Hoidsin orienteeruja Olle Kärneri taha, kes tegi ilusat ühtlast jooksu ja aitas tehnilisematel lõikudel kiirust ülal hoida. Tasapisi jõudsime Priidule järele ja möödusime temast kilomeeter enne esimese ringi lõppu,” kirjeldas Pärtel. Priit Simsonil oli raskeks läinud ning protokoll näitas, et ringi lõpuks kaotas ta juba Pärtelile 14 sekundiga.

Ringi lõpus jõudis Pärtel järele kiirelt alustanud klubikaaslasele Tiit Oinusele ning teise ringi keskel möödus Madis Osjametsast. “Viimasel kilomeetril tegin maksimumilähedase pingutuse, sest ei teadnud, kui kaugel Priit Simson on,” lisas Pärtel, kes finišeeris 5. kohal ajaga 27.10,2, olles M40 vanuseklassis Indrek Tobrelutsu järel teine. Priidu Vahe Priit Simsoniga kärises lõpuks üle minuti.

Olari Orm sai 4. koha ajaga 26.23,1. Üldarvestuse poodiumikohast jäi tal puudu 5 sekundit. Tiit Oinus lõpetas jooksu 9. kohal ajaga 27.44,9. Naistest jooksis end Elva Järvedejooksul Kolmandaks Kristi Kuldkepp, kelle lõpuajaks kujunes 32.18,2.

Elva Järvedejooksu tulemused

Elva jooksusarja koondtulemused