Triinu Bergmann võitis Tartus Sinilillejooksu

Triinu Bergmann (keskel) Sinilillejooksu autasustamisel.

Noor klubiliige Triinu Bergmann võitis 15. aprillil Tartus Veteranidepäeva auks korraldatud Sinilille jooksu, läbides 3,2 km pikkuse distantsi ajaga 12.41.

Triinu ise tunnistas, et ega ta mingisuguse suure eesmärgiga rajale ei läinud, pigem plaanis ta jooksust teha tempotreeningu ja hoida tempo alla 4 minuti kilomeetri kohta. “Stardis nägin, et ühtegi tuntud tegijat naistest kohal ei olnud ja tekkis mõte proovida poodiumile joosta,” rääkis Triinu.

Nii õnnestus tal algusest peale jooksu juhtida. “Proovisin paaril pöördel selja taha vaadata, et näha kui kaugel järgmine naine on, kuid kedagi silma ei hakanud. Tuleb tunnistada, et teadmatus, kui kaugel konkurendid on, motiveeris mind korralikult pingutama. Tänane võistlus andis hea ülevaate vormist ja näitas, et kiiruse osas on veel palju tööd vaja teha, kuid üldise vormi üle tegelikult nuriseda ei saa,” jäi ta oma hetke seisuga rahule. 

Kuna hooaeg on veel väga alguses, siis lubadusi Triinu selleks anda ei taha. “Eelmise hooaja alguse ära rikkunud põlvevalu annab end aeg-ajalt veel tunda ning hetkel proovingi treeningutega mõistlikuks jääda, et uusi vigastusi vältida. Suuremad eesmärgid olen pigem sügisesse seadnud,” märkis Triinu.

Naistest paremuselt järgmisena oli Maia Boltovsky 8. kohal ajaga 15,03, mis andis talle N35 vanuseklassis 2. koha. Klubi meestest sai parimana Olari Orm 4. koha ajaga 11.07. Kohe tema järel lõpetas 5. kohal Rainer Nisloni 11.11-ga. Renno Rehtla 38. koht ajaga 13.49. 

Tartu Sinilillejooksu tulemused