Triinu Bergmann taas poodiumil – Õhtujooksu avaetapil teine

Triinu Bergmann Õhtujooksu avaetapi autasustamisel.

Klubiliige Triinu Bergmann jätkab poodiumilainel. 18. aprillil saavutas ta naistest 2. koha Tartus Õhtujooksu 1. etapil, läbides 6,6 km pikkuse distantsi ajaga 27.54.

Triinu tõdes, et teine koht ei tulnud sugugi kergelt, sest esmaspäeval tehtud pikk 20 km jooks oli veel ikka jalgades. “Alustasin vist pisut liiga kiiresti ja pärast kolmandat kilomeetrit langes tempo peaaegu 15 sekundit kilomeetri kohta ning esimene naine (Sille Puhu) liikus eest ära. Tuleb tunnistada, et lootsin pisut kiiremat keskmist tempot, aga ega päevad pole vennad ja iga võistlus ei saagi kerge olla,” ütles Triinu. 

Kirsiks tordil nimetas ta täpselt enne finišit olnud lõputõusu laululava alt üles, mis lõpuspurdiks just ideaalne ei olnud. “Kokkuvõttes olen tegelikult siiski tulemusega rahul, jällegi üks kasulik kogemus minu veel suhteliselt väikeses pagasis juures ning ootan huviga juba järgmisi etappe,” sõnas Triinu. Ta tahab ka kõik ülejäänud Õhtujooksu etapid kindlasti kaasa teha. 

Triinu on saanud viimasel ajal korralikult harjutada, kuigi vana põlvevigastus kippus jaanuari alguses tagasi tulema ning sai toona umbes kolm nädalat vaid väga kergeid treeninguid teha. “Suutsin sellest ilusti välja tulla ning veebruaris ja märtsis sain juba taas korralikult trenni teha,” ütles Triinu. Nüüd dikteerivadki tema treeninguid suuresti võistlused ja nende sobitamine treeningplaani. Hoiame Triinule pöialt järgmisteks jooksudeks.

Marika Koplimägi sai M40 vanuseklassis 4. koha ajaga 30.57 ja Maia Boltovsky samas vanuseklassis 6. koha ajaga 31.39.  Michelle Suur naistest 25. koht 51.06, Maichl Suur N40+ 22. koht 51.07.

Klubi meesliikmetest sai parimana Tiit Oinus 4. koha ajaga 23.15. “Läksin hea tundega jooksma. Plaan oli teha üks tugev pingutus. Ei teadnud, kuidas nädalavahetusel toimunud laagrist ja Rannametsa Luitejooksust taastusin. Stardist 300 m peal ütlesin Pärtlelile, et lähen proovin. Püüdsin joosta 3.35-3.40 min/km tempos. Tuli endalegi üllatusena palju kiirem ja kergem jooks. Rada pakkus peale lõputõusu veel üllatusi. Kahes kohas oli Emajõgi kergliiklustee peale ennast pressinud, korraldajad ehitasid sinna ajutise silla,” vahendas Tiit muljeid rajalt.

Pärtel Piirimäe võitis M40 vanuseklassis 1. koha, olles üldarvestuses 6. kohal ajaga 23.31. Maik Tukk 61. koht ajaga 30.50.

Õhtujooksu 1. etapi tulemused