Professor Pärtel Piirimäe jooksis 46-aastaselt 1000 m isikliku rekordi

 

Pärtel Piirimäe

Klubi veteranide hulka kuuluv Tartu ülikooli professor Pärtel Piirimäe tegi omale sünnipäevakingituse, joostes päev enne 46-eluaasta täitumist Tartu ülikooli staadionil Kergejõustikuveteranide klubi (KEVEK) korraldataval jooksusarja avaetapil 1000 m jooksus veteranide arvestuses 2. koha ajaga 2.56,06, mis on tema isiklik rekord. 

“Kuidagi õnnestus esimesed 45 eluaastat niimoodi mööda veeretada, et kordagi ei jooksnud staadionil 1000 m aja peale.  9. mai õhtul sai see ilus seeria lõpu. Kui sõber Andrus Mutli organiseerib uue jooksusarja mu enda tööandja staadionil, oleks patt puududa. Kuna kiiruse arendamisele pole viimasel ajal rõhku pannud, tundus uus isiklik rekord rõõmustav üllatus ja hea sihtmärk tulevikuks,” kommenteeris Pärtel. 

1000 m aeg tuli tema sõnul pigem ÜKE ja pikemate jooksutrennide pealt – sel kevadel on ta jõudnud vaid korra staadionile lõike jooksma. “Rõõmustas küll, et kiirus pole ära kadunud. Spetstrenni pealt võiks unistada ajast alla 2.50, aga sel aastal on mu põhirõhk 100 miili ultrajooksuks valmistumisel,” ütles Pärtel. Veteranide arvestuses oli temast 1000 m jooksus kiirem vaid Margus Kirt (2.43,10). Ei ole ka ime, sest tegemist on M50 vanuseklassi 800 m ja 1500 m Euroopa meistriga.