Hannes Veide võitis pikima traditsiooniga Otepää-Tartu jooksumaratoni

Hannes Veide (vasakul) koos maratonikaaslastega Tehvandi hüppemäe jalamil.

Klubiliige Hannes Veide võitis täna Eesti pikima traditsiooniga 46. Otepää-Tartu jooksumaratoni ajaga 3:03.26

Start anti Tehvandi suusahüppemäe jalamilt. Linnast väljudes eraldus peagrupist kolm jooksjat. Lisaks Hannesele kuulusid triosse Allan-Peeter Jaaska ja Indrek Tikva. 11. kilomeetril lisas Hannes ettevaatlikult tempot ja sai nii minutilise vahe jälitajate ees.

“Poolmaratoni stardialasse jõudes poolteist minutit peale starti lähenesin kiiresti lühemal distantsil jooksjatele. Kruusatee oli valdavalt kiire ja öine külm hoidis vilused osad ka +8c° juures kuivana. Vaid mõned lõigud pehmet märga kruusateed, millest üks oli “motivatsiooni” pikk sirge. Olin pikalt olnud liider, kuid teadsin millised mehed hingavad kuklasse ja tuli pingutada,” rääkis Hannes.

Edasi muutusid jalad liidril veidi kangeks, tempo langes ning viimased 5 km kohati keerutavas tuules tegid teda ärevaks. “Alles 1 km enne lõppu olin enda võidus kindel ja suutsin endakohta väärika ajaga lõpujoonele. Jooksu teine pool tuli alla kahe minuti aeglasem, kuid see kruusatee ei ole mulle seal kunagi kohe sobinud. Enne põhivõistlusi ultrajooksudel, sain aimu positiivsest võimekusest,” jäi Hannes siiski jooksuga rahule.

Jooksuvõistlusega on käinud kaasas aastakümneid lihtne korraldus ja soodsaim osalustasu. Viimastel aastatel on korraldaja Tiit Tali võtnud vaevaks tõsta korralduslikku kvaliteeti. “Uuendusliku üllatusena pakuti täna kõigile osalejatele leilisauna ja lõõgastavat mullibasseini,” kiitis Hannes.