Maigi Vaikla sai ümber Tamula järve jooksul 3. koha

Maigi Vaikla finišisse jõudmas.

Klubiliige Maigi Vaikla saavutas 3. mail Võrumaa pikamaajooksusarja teisel osavõistlusel – 38. jooksul ümber Tamula järve naistest 3. koha ja N40 vanuseklassis võidu, läbides 7,5 km pikkuse põhidistantsi ajaga 31.02,6.

Juba stardinimekirja vaadates sai Maigile selgeks, et Marion Tibari ja Johanna Udrase järel võib olla tema võimalus naiste arvestuses poodiumile jõuda, sest mitmed tugevad, tavaliselt sarja jooksudest osavõtjad seekord puudusid.

“Ilm oli heitlik. Sadas hooti ja kordamööda kõike: vihma, lörtsi ja isegi rahet. Päike ka paistis vahelduvalt, aga tuul puhus kogu aeg lõikavalt ja jäiselt. Jooksu ajal õnneks püsis kuiv. Kuidagi hästi ladusalt läks see jooks. Enesetunne 5+, joogipunktidest jooksin mööda, sest ei tundnud vajadust sealt midagi võtta. Soisel lõigul jooksmisega jäin juba eelmisel aastal endaga rahule, kuigi mullu oli tunduvalt mudasem.”

“Ilmselt ei jõudnud kahe päeva sademete hulk seda nii hullusti leotada. Just soo lõigul saingi esimest korda teada, et olen kolmas naine. See andis motivatsiooni koha hoidmise nimel pingutama hakata,” võttis Maigi võistluse kokku. Asfaldile jõudes sai ta juba hoo sisse ja promenaadi sirgel pingutas täie rauaga. “Kolmanda naise koht jäi mulle ja minutiga tegin enda eelmise aasta tulemusele ka ära,” on Maigi igati oma esitusega rahul.

Martin Adusoo jooksu lõpetamas.

M30 vanuseklassis saavutas 3. koha ja üldarvestuses 9. koha klubiliige Martin Adusoo ajaga 26.19,2. Tema on ka Võrumaa Spordiliidu jäädvustatud fotol.