Merike Annuk üllatas Viimsi jooksu teise kohaga

Merike Annuk (paremal) koos Viimis jooksu võitjaga.

Tallinna lähedal Viimsis peeti täna 33. Viimsi jooks, mille 15 km pikkusel põhidistantsil sai Merike Annuk eneselegi üllatusena 2. koha ajaga 1:08.21.

“Tulin lihtsalt naaberküla jooksule. Vaatasin, et ilus medal ja Viimsi 100. sünnipäev. Mõtlesin teha ühe pika trenni, aga et 2. koht, seda ei oleks osanud küll oodata. Ajaliselt läks ka päris hästi, minu jaoks. Hea oli joosta. 11 km jooksin tulevase võitjaga koos, siis läks tema väheke eest ära. Viimased 4 km jäin päris üksi, võitlesin minu jaoks vastiku külma ja tugeva tuulega, aga vedasin ikkagi ennast hoogsalt võiduka lõpuni,” meenutas Merike võitlust ilmaoludega.

Merikese sõnul teeb ta vahel omaette trenni ning kodus televiisori ees kükke ja jookseb koos elukaaslasega koos ja käib ujumas. Viljari trenni satub ta harva. Eelmise võistluse tegi Merike Kõrvemaa kevadjooksul, kus läbis 16 km pikkuse distantsi maastikul ajaga 1:25.05, mis andis talle naistest 29. koha ja N40 vanuseklassis 6. koha. “Väga raske rada minu jaoks, maastik ja mäed,” tõdes Merike. Edaspidi lubas ta pea igal nädalavahetusel mõnel võistlusel osaleda. Järgmisel pühapäeval jookseb Merike Tartu maastikumaratonil, siis tulevad Maijooks ja 26. mail Tartu Rattaralli.

19. koht Martin Siimer 1:04.20

44. koht Viljar Laanes 1:11.45