Hannes Veide Haanja 100 Ultral teine

Hannes Veide Haanja 100 ultrajooksul.

Klubiliige Hannes Veide saavutas 26. oktoobril Haanja 100 ultrajooksul teise koha, läbides 100 km ajaga 10:01.55.

Veidi rohkem kui maratonidistantsi jooksnud Ilja Nikolajev tõmbas kiire tempo peale, mille vastu kellelgi midagi vastata ei olnudki, sest tema ringid olid 3-4 minutit teistest kiiremad. Pärast Nikolajevi rajalt maha tulekut, asus Hannes korraks liidrikohal, aga peagi möödus temast konkurent Gunnar Kingo, kes ka jooksu võitis.

“Umbes 70 km peal hakkas maks natuke undama ja ega söök ka eriti ahvatlenud enam ning magusaid Salvesti Smushie supersmuutisi ma kõiki ei söönudki. Pealikult Ivar Tupilt palusin õlut. Mees jooksis ja sebis kiiremini, kui Blade 2 mulle ühe väikse õlle. Hiljem toodi alkoholivaba õlu juurdegi ning topsike sobis hästi Salvesti Mulgipudruga,” sõnas Hannes.

Vihma tugevnedes muutus rada muutus kohati väga libedaks. “80 km peal tšekkasin, mis tagapool toimub ja sealgi olid alles mulle sobivad vastased, ning hakkasingi rohkem seljatagust kontrollima, sest juurde panna nagu ka ei jaksanud. Viimasele ringile läksin 7-minutilises edus. Mõistsin, et jään surve alla, kuna tagapool püüavad jagada 3. kohta ning ringi raskeima esimese poole Sikamäeni kerisin tempokalt, et mitte üllatusteks ruumi jätta. Edasi rohkem jalutasin pooleks seasörgiga,” meenutas Hannes.

“Hirmsa hooga hüppas künka tagant välja Tauno Riibak, keda omakorda selja taga kollitas Vladimir Frolov. Tegin allamäge kiiremat tempot  ning lõpusirgel lõin veel patsugi poja Kaaroga. Kokkuvõtteks tahan öelda, et tahtnuks väga võita, aga küllap võistluskalendrit tuleks hõredamaks sättida, ning rohkem kärutreeninguid teha. Iseenesest jalga siiski on küllaga, ning kindlasti pakun põnevikke kui mitte varem, siis uuel hooajal nii kodumaal, aga ka Kauhajoki Ultrafestivalil 6 ööpäeva formaadis.”